Vizitati rubricile noastre:
  Evenimente
  Portalul Iasului
  Director web
 
  Informatii utile
  Atractii
  Obiective turistice
  Muzee, monumente
  Distractie
  Baruri, Cluburi
  Discoteci
  Jocuri de noroc
  Finante
  Banci filiale Iasi
  Case schimb valutar
  La cumparaturi
  Centre comerciale
  Magazine Iasi
  Mass Media
  Ziare, Reviste
  Radio, TV
  Sanatate
  Farmacii non stop
  Spitale, Clinici
  Servicii
  Frumusete, Fitness
  Diverse
  Transport
  Mersul trenurilor
  Companii aeriene
  Taxi
  Turism
  Harta Iasului
  Hoteluri
  Agentii de turism
  Unde mancam
  Restaurante
  Pizzerii
  Fast food
  Telefoane utile 
   
  Diverse
  Horoscop
  Jocuri online
  Downloads
   
  Va recomandam
  Imobiliare Iasi
Florarie IasiNewsletter
Pentru a fi la timp informati despre cele mai noi evenimente si  despre aparitia noilor situri ce au legatura cu orasul Iasi, inscrieti- va e-mailul in campul de mai jos si selectati inregistrare.

inregistrare
anulare

 

 

urgente
hoteluri
taxi

   
  

 

Home | Despre IasiFirme si Institutii iesene | Fotografii | Bookmark | Contact

  

 EVENIMENTE IASI
 Propuneti un eveniment

             

 
 

Evenimente Iasi >   

Teatru:Teatrul National, Ateneul Tatarasi
  Filarmonica
  Opera

   

Str. Agatha Barsescu, nr.18                           Teatrul National Iasi


Program Teatrul National Iasi
 
Spectacole  Data ora Sala Pret
Tanti Chanel 18.01.2015 19:30 Sala Uzina cu Teatru 22 lei
Focul 22.01.2015 19:30 Sala Uzina cu Teatru 22 lei
Cum am devenit stupid 23.01.2015 19:30 Sala Uzina cu Teatru 22 lei
Hronicul găinarilor 24.01.2015 19:00 Sala Mare a Teatrului Național R1 şi R2 - 20lei R3-R13 - 32 lei R14-R18 - 22 lei Loje -40lei (fara reduceri) Balcon 16 lei
12 SCAUNE 25.01.2015 19:00 Sala Mare a Teatrului Național R1 şi R2 - 20lei R3-R13 - 32 lei R14-R18 - 22 lei Loje -40lei (fara reduceri) Balcon 16 lei
Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără de moarte 25.01.2015 18:00 Sala Studio "Teofil Valcu" 22 lei
Onorabili in direct 29.01.2015 19:00 Sala Teatru la Cub 32 lei
Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără de moarte 25.01.2015 18:00 Sala Studio "Teofil Valcu" 22 lei
O scrisoare pierdută 30.01.2015 19:00 Sala Mare a Teatrului Național R1 şi R2 - 20lei R3-R13 - 32 lei R14-R18 - 22 lei Loje -40lei (fara reduceri) Balcon 16 lei
Arborele nopţii 31.01.2015 19:30 Sala Uzina cu Teatru 22 lei


Agentia Teatrala Stefan cel Mare
Program L-S: 10.00.17.00; Tel. 0232.255.999


Ziua Unirii sărbătorită pe scena Teatrului Naţional Iaşi

Ziua Unirii este sărbătorită pe scena Naţionalului ieşean printr-un moment de autentică emoţie teatrală. În zilele de 24 şi 25 ianuarie, la Sala Mare, Teatrul Naţional ieşean propune publicului său două evenimente teatrale de excepţie în cadrul celei de a doua ediţii a proiectului ReUNIUNI teatrale, în parteneriat cu Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău. O colaborare de lungă durată între cele două instituţii teatrale, bazată pe un dialog intercultural de calitate, se concretizează, nu întâmplător în jurul momentului sărbătoririi Unirii, prin două spectacole de vârf ale Teatrului de peste Prut: Hronicul găinarilor după Aureliu Busuioc şi Douăsprezece scaune după Ilf şi Petrov. Fiind structurat în esenţă pe interculturalitate, pe cunoaşterea mai profundă a fenomenului teatral din cele două spaţii culturale vecine, proiectul are pe agendă două dintre cele mai de succes spectacole ale Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, găzduite de Naţionalul de la Chişinău. Spectacolele vor avea loc pe 27 martie, zi cu dublă semnificaţie, care sărbătoreşte atât Unirea de la 1918 a Basarabiei cu România, cât şi, la nivel mondial, teatrul .

Hronicul Găinarilor va avea loc pe 24 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Mare. Spectacolul are scenariul şi regia semnate de Petru Hadârcă, decorul creat de Adrian Suruceanu, coregrafia concepută de Dumitru Tanmoşan iar costumele realizate de Stela Furdui. Versurile aparţin Magdei Duţu, muzica, îndrăgitului Valy Boghean. Hronicul găinarilor - o epopee care cuprinde cronologic toate „momentele cruciale” prin care a trecut satul Găinari, o aşezare născută pe harta Europei, ca din întâmplare, în anul 1812 - şi de aici paralela între Găinari şi Basarabia. Momentele cruciale ale secolului al XIX-lea – căderea regimului ţarist, anii de administraţie românească, războiul sunt raportate la această localitate ce nu accede nici măcar la statutul de cătun. Astfel, din găinar în găinar, neamul lui Panteleu - întemeietorul aşezării, un tip atotmilostiv, cu o meserie secretă, descoperită în timp, aceea de a fura găini - nu numai că n-a sfinţit locul, dar l-a şi predestinat pierzaniei.

Cel de-al doilea spectacol, Douăsprezece scaune, este programat pe 25 ianuarie, ora 19.00, la Sala Mare. Scenariul şi regia îi aparţin lui Petru Hadârcă, Victoria Bucun este coregrafa spectacolului, Stela Furdui este creatoarea costumelor.Valy Boghean semnează muzica iar autoarea versurilor este Radmila Popovici. O comedie muzicală despre birocraţie şi corupţie, după romanul cu acelaşi nume. Această nouă adaptare, în viziunea regizorului Petru Hadârcă, aduce pe scenă aproape întreaga trupă a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău. Acelaşi subiect: goana după avere şi putere, minciuna, hoţia și corupţia — teme mereu actuale, inclusiv în Republica Moldova. Eroii care capătă caracter naţional vin să ne spună, prin joc de teatru, multe adevăruri. Ostap Bender, neîntrecutul „maestru al combinaţiilor”, cu cei doi amici ai săi — Ippolit Matveevici şi părintele Fiodor — sunt în căutarea neîncetată a „comorii ascunse”. „Douăsprezece scaune” este o comedie mustoasă cu multă muzică, dar şi cu aluzii la timpurile în care trăim. ( Radmila Popovici).

Biletele sunt puse în vânzare la Agenţia teatrală. Ele pot fi achiziţionate şi online de pe www.eventim.ro.

Top 
 

   

Str. Pictorului nr.14, Tel: 261846                Ateneul Tatarasi Iasi


VICLENIILE LUI SCAPIN
după Moliere în regia lui Nucu Ionescu
23.01.2015 ora 19,00


Distribuţie:
Viorel Vârlan, George Şfaiţer, George Grădinariu, Vlad Baba, Sergiu Moraru, Nucu Ionescu, Maria Mădălina Costin, Emma Toma.

Textele astea clasice, atât de vechi,... sunt mai contemporane decât noi toţi la un loc. Şi asta pentru că scrise acum sute de ani în urmă sau chiar mii, ne arată cu fiecare nouă punere în scenă că în toţi anii aceştia care s-au scurs, noi oamenii am rămas la fel, cu sufletele mici şi meschine.

Comedia lui Moliere, Vicleniile lui Scapin, pe care o vom prezenta publicului în minunatul spaţiu al Ateneului din Iaşi, pune în lumină lupta dintre dragostea de bani şi dragostea de oameni. Ne propunem să râdem de oamenii ipocriţi, zgârciţi, cu sufletele mâzgâlite de culoarea banilor şi să dăm o floare din lumină celor care au curajul să iubească adevărat.
 

Top 

   

Str. Cuza Voda 29                    Filarmonica de Stat Moldova IasiVineri, 16 ianuarie 2015, ora 19:00,
Colegiul de Artă „O. Băncilă”


Steinway & the pianists III – Concert simfonic
Dirijor: Florin Totan; Solist: Andrei Licareț, pian
Din program: Mozart – Uvertura Don Giovanni; Mozart – Concertul nr. 23 pentru pian în la major, KV 488 ; Prokofiev – Selecțiuni din Romeo și Julieta


Vineri, 23 ianuarie 2015, ora 19,
Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri”


In Honorem BACH , Concert vocal-simfonic
Dirijor: Giuseppe Camerlingo (Italia); Dirijorul corului: Doru Morariu; Soliști: Cecilia Ganovici, soprană
Antonela Bârnat, mezzo-soprană; Tony Bardon, tenor; Cristian Hodrea, bas
Din program: J.S. Bach – Missa în si minor


Marți, 27 ianuarie 2015, ora 19,
Aula Bibliotecii Universitare „Mihai Eminescu”


Clasici sau romantici? Concert cameral
Interpreteaza: Dorin Gliga, oboi ; Ovidiu Caplescu, clarinet, ; Orban Godri, fagot ; Ioan Luca, corn
Verona Maier, pian
Din program: Rossini – Variațiuni pentru cvartet de suflători; Beethoven – Cvintetul pentru pian și suflători; Haydn – Variațiuni pentru pian; Mozart – Cvintetul pentru pian și suflători


Vineri, 30 ianuarie 2015, ora 19,
Colegiul de Artă „O. Băncilă”


Nocturne muzicale – Concert simfonic
Dirijor: Gabriel Bebeșelea; Solistă: Diana Jipa, vioară
Din program: Glinka – Uvertura Ruslan și Ludmila; Prokofiev – Concert nr. 1 pentru vioară ; Debussy – Nocturnes
BILETE

Biletele pot fi cumparate de la Casa de bilete din Cuza Voda nr. 29. Informatii la telefon 0332 882 025 sau la secretary@filarmonicais.ro.

Casa de bilete: luni–vineri, 10-13; 17-19; Tel: 0732.143.415

Top


 

   

Str. Agatha Barsescu, nr.18              Opera Nationala Romana Iasi


Gala extraordinară pentru Anul Nou

Opera Națională Romană Iași vă invită, în premieră, la Gala extraordinară pentru Anul Nou, în interpretarea baletului și orchestrei, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea. Spectacolul va avea loc duminică, 18 ianuarie 2015, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași. Coregrafia este semnată de celebra balerină Ileana Iliescu, artista care a dansat pe cele mai mari scene ale lumii și care le-a împărtășit europenilor pasiunea sa pentru balet.

De asemenea, maestrul Petre Sbârcea va fi sărbătorit pe scena Operei ieșene. La împlinirea onorabilei vârste de 83 de ani, maestrul va urca la pupitrul dirijoral în seara spectacolului.

Vor interpreta soliștii și ansamblul de balet: Monica Ailiesei, Kotomi Hoshino, Dumitru Buzincu, Valentin Mihăilă, Mizuka Suzuki, Romulus Petrus, Mayura Takase, Paul Cuibuş, Anca Andronache, Bogdan Aprofirei,Arisa Suzuki, Răzvan Vieriu, Miku Okazaki, Andrei Damaschin, Sarasa Nagamine, Elvis Gache, Kurumi Sakamoto, Pamela Tănasă, Alexandru Sebeşi, Elvis Gache, Roxana Dorin, Bogdan Tuluc, Roxana Trandaf, Cătălin Pandel, Iulian Ciapă, Ovidiu Ciobotariu, Răzvan Vieriu, Florin Stănilă, Bogdan Aprofirei, Lorena Negrea, Dănuţ Melenciuc, Andrei Damaschin, Lorena Negrea, Răzvan Vieriu, Claudia Tudorache.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenția Operei, telefon 0332.888.448, e-mail bilete@operaiasi.ro. Prețurile variază între 10 și 60 lei în funcție de locul din sală. La acest spectacol este interzis accesul copiilor sub 7 ani.

Fost prim-dirijor al Operei Naţionale Române din Cluj timp de aproape 20 de ani şi fost director al instituţiei, Petre Sbârcea este considerat unul dintre cei mai importanţi dirijori români începând cu a doua jumătate a secolului XX. Maestrul a fost unul dintre cei mai apreciaţi elevi ai lui Sergiu Celibidache şi ai lui Antonin Ciolan, cariera lui cuprinzând numeroase spectacole de operă, dar şi concerte simfonice, în ţară şi în străinătate, fiind invitat permanent al orchestrelor din: Germania, Ungaria, Italia, Austria, Iran,Franța, Belgia, Rusia, Olanda, Elveția, Luxemburg etc.

Profesor universitar al Academiei de Muzică Cluj, maestrul a fost desemnat Cetățean de Onoare al Sibiului și Clujului, doctor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai Cluj, de asemenea, fiind distins cu Ordinul Cultural al României, Medalia Mascagni (Italia), dar și Ordinul Național “Serviciul credincios” în grad de Cavaler.

Ileana Iliescu a studiat la Conservatorul din Bucureşti, debutând cu dublul rol Odette-Odile din Lacul lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski, la începutul anilor ’60, într-un spectacol regizat de Oleg Danovski, avându-l ca partener pe Gelu Barbu; a jucat acest spectacol de peste 400 de ori în ţară şi străinătate. A strălucit pe scenă şi în Coppélia de Léo Delibes, Don Quijote de Ludwig Minkus, Bolero pe muzica lui Joseph Maurice Ravel sau Iancu Jianu de Mircea Chiriac. De-a lungul carierei sale artistice, Ileana Iliescu a susținut nenumărate turnee internaționale în Germania, Polonia, Ungaria, Rusia, Grecia, Cuba și Spania. Recunoscută și apreciată în întreaga lume ca o mare artistă, Ileana Iliescu a predat la o școală de balet din Torino – Italia, ca mai apoi să se întoarcă în România pentru a conduce Compania de balet a Operei Naţionale București.

În anul 2001 a fost distinsă cu Ordinul Național “Serviciul credincios” în grad de Cavaler, pentru îndelungata și prodigioasa carieră artistică.

Cariera de coregraf a doamnei Ileana Iliescu a început cu spectacolul ,,Seară vieneză” la Opera Naţională Bucureşti, urmând apoi Opera Naţională Română Cluj-Napoca şi actualmente la Opera Naţională Română Iaşi. Spectacolul a fost prezentat 7 ani în Franţa, inclusiv la Teatrul Olympia Paris.Top 
 

 

 

 

 

  

Copyright © 2002 CREATIV DESIGN


    Aveti nevoie de un site?

  Nu mai sunteti multumiti de designul sitului dvs. actual?


  Doriti o promovare a firmei sau a sitului dvs. pe acest site al orasului Iasi?