Împletim energiile pozitive ale Cucuteniului cu jazzul ieșean și internațional, într-un festival de jazz complex, completat de dans, ateliere de olărit și bijuterii.

Program:

Vineri, 10 iunie: 19:00 Atom de Carbon, 20:00 – Andra Botez, 21:30 – Artist VI Band (Republica Moldova).

Sâmbătă, 11 iunie, work-shop-uri, ceramică, bijuterie și colaj. Concerte: 19:00 – LM Jazz Unit&Thomas Gruss (RO-DE), 20:30 – Duo Jazz Gârlea, 21:30 Nadishana-Somos (DE-PO).

Duminică, 12 iunie: 19:00 – CALI Quartet, 20:30 – Kolo Yolo (UA), 22:00 – Jam Session interetnic”

”Cucuteni Jazz Fest” este un proiect ce constă în crearea unui spațiu cultural atipic în natură, conectat la natură, influențat de natură. Acest spațiu geografic și cultural oferă inspirație pentru improvizație. Dinamica picturii și rafinamentul liniilor de artă cucuteniană te inspiră ca muzician și te transportă spre o mișcare a sunetelor și a armoniilor specifice muzicii actuale, contemporane de jazz. Trasând un arc peste timp, cu o încărcătură de mii de ani, arta Cucuteni este o artă a viitorului, este o sursă de inspirație perpetuă, iar Cucuteni – un loc magic în care artistul se poate exprima cu adevărat liber”, arată artistul Liviu Mărculescu, promotorul și organizatorul evenimentului.

Liviu Mărculescu este membru al trupei Balkanamera JazzQ. Înfiinţată în anul 2010 la Constanța de către regretatul baterist Corneliu Stroe, trupa era formată iniţial din 4 muzicieni: Elena Gatcin – pian, voce, Liviu Marculescu – trombon, Eugen Amarandei – contrabas şi Corneliu Stroe – baterie.

facebook.com/CucuteniJazzFest