Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași anunță redeschiderea următoarelor muzee ce fac parte din structura sa:
– începând cu data de 26 mai 2020, Palatul Culturii, unde publicul va putea vizita Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul de Artă, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”;
– începând cu data de 27 mai 2020, Muzeul Unirii, de pe Str. Alexandru Lăpușneanu nr. 14, Iași.

Programul de vizitare se va desfășura între orele 10.00 și 17.00, ora de intrare a ultimului vizitator fiind 16.30, cu precizarea faptului că se introduce o pauză de o oră pentru dezinfectarea suprafețelor și aerisirea spațiilor expoziționale. Această pauză va avea loc între orele 12.30 – 13.30, la parterul Palatului Culturii, în spațiile Muzeului de Istorie a Moldovei și ale Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, și respectiv între orele 13.30 – 14.30, în cele ale Muzeului de Artă și ale Muzeului Etnografic al Moldovei. La Muzeul Unirii, această pauză se va desfășura între orele 12.30 – 13.30.

Celelalte muzee rămân momentan închise, urmând a le redeschide într-o etapă viitoare de creștere a măsurilor de relaxare socială.

La Palatul Culturii, în spațiile Muzeului de Istorie a Moldovei, publicul poate vizita expozițiile „Curtea Domnească din Iași: o istorie redescoperită”, „Socializare și divertisment la 1900”, „Cucuteni: o incursiune în universul unei mari civilizații preistorice”, „140 de ani de relații diplomatice între România și Italia”, „Piese de excepție din colecțiile Muzeului de Istorie a Moldovei: Suvenir din Paris”.

Tot la Palatul Culturii dar la Muzeul de Artă, vizitatorii vor putea admira expoziția „Maeștrii picturii românești în patrimoniul Muzeului de Artă Iași” realizată în cadrul proiectului S.I.M.A.P., expoziția de artă contemporană româno-britanică „Beyond Other Horizons”, precum și instalația realizată de Doru Nuță, intitulată „The (Future) Last Supper”.

De asemenea, Muzeul Etnografic al Moldovei așteaptă publicul la expozițiile „Sărbătoarea. Artă și spiritualitate”, „Cotidianul țărănesc. Inventivitate și pragmatism”, „Grindare, păretare, scoarțe. Povești țesute”, dar și Expoziția Națională de Artă Naivă „Saloanele Moldovei”, ediția a  XXIX-a.

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” invită vizitatorii Palatului Culturii la expozițiile „Instrumente de muzică mecanică în colecțiile Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”” și, respectiv, „RetroTehnica”.