Ieșenii sunt așteptați la filme în aer liber între 11 și 13 septembrie, când Caravana TIFF va ajunge în oraș, în Grădina Palas Mall. În cele trei seri, de la ora 20.30, spectatorii vor avea ocazia să vadă, în avanpremieră, două dintre cele mai recente filme românești, premiate la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) – Și atunci… ce e libertatea? și Acasă – și dramă spaniolă Madre, semnată de regizorul multi-premiat Rodrigo Sorogoyen.

În timpul evenimentului, măsurile de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus vor fi obligatorii pentru toți participanții. La intrare, se va efectua un triaj observațional și se va verifica temperatura. Astfel, persoanele care au temperatura mai mare de 37,3°C sau prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree), cât și cele care refuză verificarea temperaturii nu vor avea acces la proiecție. Purtarea măștii și respectarea distanței de minimum 1,5 metri între persoane sunt obligatorii pe tot parcursul evenimentului. Scaunele vor fi poziționate la 2 m distanță unele de altele și vor fi dezinfectate după fiecare utilizare.

Iași | Grădina Palas Mall | 11-13 septembrie, 20:30

Vineri, 11 septembrie

Și atunci… ce e libertatea?,  r. Andrei Zincă | România, SUA, 133’  Avanpremieră

Cu: Radu Iacoban, Iulia Lumânare, Cuzin Toma, Olimpia Melinte

Când cineva renunţă la teamă, obţine libertatea, chiar dacă de fapt nu o mai are. Inspirat de evenimente petrecute în realitate, filmul este o poveste despre dragoste şi căutarea libertăţii în contextul deportării a 40.000 de oameni nevinovaţi de către regimul comunist, în 1951, în Bărăgan, aşa numita „Siberie românească”. Bazat pe cartea „Proiecte de trecut”, a Anei Blandiana.

Premiul Publicului în Zilele Filmului Românesc la TIFF 2020.

Sâmbătă, 12 septembrie

Acasă, r. Radu Ciorniciuc  | România, Germania, Finlanda, 86’  Avanpremieră

În sălbăticia din Delta Văcărești, nouă copii împreună cu părinții lor au trăit în armonie cu natura timp de 20 de ani – până când au fost forțați să facă tranziția către marea junglă urbană a Capitalei.

Premiul secțiunii Zilele Filmului Românesc la TIFF 2020; Premiul pentru Cea mai bună imagine la festivalul de la Sundance şi Premiul special al juriului la festivalul de la Salonic.

Duminică, 13 septembrie

Mama/ Madre, r. Rodrigo Sorogoyen | Spania, Franța, 129’

Cu: Marta Nieto, Jules Porier, Alex Brendemühl

A trecut un deceniu de când fiul de şase ani al Elenei a dispărut fără urmă. Femeia întâlneşte un adolescent care îi aduce aminte de fiul ei, iar cei doi vor începe o relaţie cu urmări neaşteptate.

Premiul pentru Cea mai bună actriţă în secţiunea Orizzonti la Veneţia, 2019.

Ajunsă la cea de-a 11-a ediție, Caravana TIFF este unul dintre cele mai ample proiecte ale Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), mii de spectatori urmărind filme în aer liber în fiecare vară.

Biletele costă 20 de lei și se pot cumpăra pe Eventbook.ro și în Librăriile Humanitas.

Detalii: www.tiff.ro și www.facebook.com/caravanatiff.

***

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.