Viorica Cortez
Viorica CortezMezzo-soprană
Viorica Cortez este o celebră mezzo-soprană română. A început să studieze muzica la Conservatorul „George Enescu” din Iași. Încă studentă fiind, a obținut Marele Premiu la Concursul Internațional de Canto din Toulouse.
Cristian Mungiu
Cristian MungiuRegizor
Este regizor, producător și scenarist de film. În 1998 a absolvit cursurile Academiei de Teatru și Film din București. În 2007 a câştigat cu filmul „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” marele premiu al Festivalului Internațional de Film de la Cannes – Palme d’Or. În 2010 a iniţiat în Romania festivalul Les Films de Cannes.
Marius Manole
Marius ManoleActor
A absolvit în 2001 Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, secția Actorie, la clasa profesor Emil Coșeriu și Cornelia Gheorghe. Între 2002 – 2003, a urmat cursurile Secției de Coregrafie de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București. Din 2002 este actor la Teatrul Național București.
Ovidiu Lipan Țăndărică
Ovidiu Lipan ȚăndăricăMuzician
Ovidiu Lipan este un muzician, compozitor și baterist român, cunoscut ca membru a două formații marcante de muzică rock din România, Roșu și Negru și Phoenix.
Adrian Păduraru
Adrian PăduraruActor
A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, la clasa profesoarei Sanda Manu, în anul 1984. A jucat în filmele Extemporal la dirigenție, regia Nicolae Corjos și Chirița în Iași, regia Mircea Drăgan.
Constantin Tofan
Constantin TofanPictură & Grafică
Reputat artist plastic, profesor la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Constantin Tofan a absolvit Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi – Facultatea de Desen (1974), apoi Academia de Arte „George Enescu”- Facultatea de Arte Plastice, Decorative şi Design, Iaşi (1994). Din 1990, este membru titular al UAPR.
Daniel Buzdugan
Daniel BuzduganRadio Zu
Daniel Buzdugan este un actor, prezentator TV, realizator de programe radio. În 29 septembrie 2008 a fost prima sa emisie de la Radio Zu împreună cu Mihai Morar, care au și astăzi matinalul Morning ZU.
Codrin Mircea
Codrin MirceaArtist & Designer
A absolvit Universitatea de Arte George Enescu, Iaşi, în 2002. Are un master în Studii Europene la Universitatea A.I. Cuza, Iaşi. În 2005 a lucrat, timp de un an, ca designer în cadrul unei firme londoneze. Între 2005 şi 2007 a lucrat ca designer pentru o firmă de arhitectură şi amenajări din Dubai. Îl puteţi găsi în galeria proprie din Calea Victoriei nr 101, Bucureşti.
Andrei Cucu
Andrei CucuFotograf
„Iaşul este frumos, are şi emoţie şi oameni frumoşi cu poveşti care merită ascultate, merită văzute şi merită promovate. Eu iubesc Iaşul, il iubesc cu bune şi cu rele şi vă doresc şi dumneavoastră să-l descoperiţi chiar şi prin intermediul fotografiilor mele şi mai ales să vă bucuraţi de ele”. Multe din fotografiile cu orasul Iaşi publicate pe acest site ii poarta semnatura.
Cosmin Vaman
Cosmin VamanMuzician
Voce şi chitară acustică – trupa SPAM. Cosmin scrie multe dintre piesele trupei și versurile tuturor cântecelor. A început cântând muzică folk, fiind câștigător al mai multor trofee de gen la festivalurile din România. A venit din Bacău sa facă Facultatea de Litere la Iaşi şi a rămas în cadrul Universităţii.