Casa de Cultură a Studenților Iaşi

/Casa de Cultură a Studenților Iaşi
Casa de Cultură a Studenților Iaşi 2019-04-29T18:27:55+00:00

 

Secretul fericirii

06 mai 2019, ora 20:00
Teatru National Iaşi
Pret: 80-100 lei

Fericirea e în noi… N-avem nevoie de nimic… să fim fericiți… Trebuie doar să ne eliberăm de imediat, să înțelegem că armonia este starea naturală a ființei… Să ne reconectăm la ritmul planetei care… Te-ai enervat deja? Așa ar fi normal.

Știi totul despre stereotipuri, despre metafore inutile care ascund lipsa de conținut, despre întâmplări previzibile, sensul închipuit al vieții și secretul comercial/ infantil al fericirii? Sigur că știi. N-ai încotro.

Acum, încearcă să uiți… Să uiți tot ce știi despre stereotipuri, metafore, secrete…

Ai uitat? Bun. Mai uită (-te) o dată !

 

Take, Ianke si Cadir

14 mai 2019, ora 20:00
Casa de Cultură a Studenților Iaşi
Pret: 60-80 lei

Una dintre cele mai populare creatii ale dramaturgiei romaneşti, piesa „Take, Ianke si Cadar” de Victor Ion Popa, va putea fi vazuta de iubitorii de teatru, intr-o interpretare deosebita.

Intr-un mic orasel de provincie de la inceputul secolului al XIX-lea, trei negustori – un evreu un roman si un turc (Niculae Urs, Doru Ana si Paul Chiributa) -, prieteni de o viata, işi impart clientela. Fata evreului si baiatul romanului se indragostesc, dar povestea de dragoste a acestora este, in conceptia tatilor lor, absolut imposibil de implinit.

Batranul Cadar, interpretat in acest spectacol de Paul Chiributa, veşnic indragostit şi mereu pus pe șotii, face insa in aşa fel incat istoria sa aiba un final fericit. Atmosfera cordiala se va putea materializa și printr-o „contopire” a… celor doua pravalii.

Alaturi de Paul Chiributa ii mai puteti vedea pe Niculae Urs, Doru Ana, Constantin Cojocaru/Marian Lepadatu, Ioana Ancea , Andrei Rosu si Adriana Trandafir.

 

Tudor Gheorghe – Femeia

14, 15 mai 2019, ora 19:00
Teatru National Iaşi
Pret: 110-130 lei

Noua PREMIERA intitulata “FEMEIA” are versurile atent selectionate din cultura poetica autohtona, ce vor aduce o oda inestimabila femeilor, insa vor constitui si un instrument moralizator pentru barbati (pe tonul ferm, dar amical caracteristic Maestrului), ce vor descoperi secretul iubirii femeii.

Acompaniamentul va fi asigurat de Grupul vocal si orchestra Concertino din Chisinau, sub bagheta dirijorului si orchestratorului Marius Hristescu.

 

 

 

 

Rock’n’Iasi 2019

17 – 19 mai 2019
Partia de Ski Iaşi

Festivalul se va desfasura in locatia delimitata de Partia de Ski Iasi, in perioada 17 – 19 mai 2019

Trupe confirmate:
HARAKIRI FOR THE SKY (Austria)
austrian post black metal

BUCOVINA (Iasi) – lansare album

ELECTRIC MOON (Germania)

FALLCIE (Rusia)
female fronted nu-metal band from Rusia

 

Insomniacii

20 mai 2019, ora 19:00
Casa Studentilor Iaşi
Pret: 60-70 lei

Cei trei insomniaci: Leonid Doni, Gheorghe Ifrim și Marius Chivu
Piesă scrisă de Mimi Brănescu.

„Insomniacii” (comedie) prezintă trei indivizi, trei caractere diferite care se întâlnesc într-un parc, într-o noapte. Deşi discuţiile lor par banale, suferința lor este sinceră. „Insomniacii” este un spectacol despre condiţia umană, un spectacol pe cât de comic, pe atât de tragic, este un spectacol despre naivitate, nebunie și dragoste.

O comedie despre banalitatea vieții și drama condiției umane, despre oameni rătăcind în absurd, care se agață de gânduri revelatoare, oricât de caraghioase, în speranța ieșirii din anonimat.

Trei nebuni care se întâlnesc noaptea în parc, pentru că la fel ca mulţi dintre noi, suferă de insomnie. Dorinţa ieşirii din anonimat, din banalitatea vieţii şi a condiţiei umane dramatice, îi coduc la o serie de aberaţii născute din gânduri revelatoare şi rătăciri în absurd, într-un dialog amuzant despre… povestea lui Harap-Alb, extratereştri, oameni-păianjeni, descoperiri şi alte asemenea.

Spectacolul este demonstrația perfectă a faptului că, în mișcarea sa browniană, universul interior al fiecăruia, indiferent de legile absurde care îl guvernează, se poate ciocni de altele, asemenea, având ca efect nu un impact cutremurător, ci un imprevizibil umor de situație. O comedie nebună cu și despre nebuni și nebunie.

 

Iubito iti raman dator

25 mai 2019, ora 19:00
Casa Studentilor Iaşi
Pret: 70-90-120 lei

Cea mai amuzanta comedie despre supravietuirea in cuplu!

Autor: Helen Salfas
Regie: Ricard Reguant
Distributie: Andrei Duban si Gratiela Duban

Un autentic manual de auto-ajutor ca sa poti face provocarilor convietuirii in cuplu (care nu sunt putine).
Ideal pentru cei care traiesc deja cu perechea cat si pentru cei care au de gand sa faca acest pas in viitorul mai mult sau mai putin indepartat.

Vorbeste despre diferentele care exista intre barbati si femei nu doar in plan sexual, ci si in plan afectiv, social si cultural.

“Dumnezeu a facut femeia vorbareata pentru a atrage atentia asupra pericolului care se ascunde in spatele tacerii ei. Trebuie sa ai mare grija cu tacerea unei femei. In mod sigur coace ceva…….”
„Pentru femei hainele nu sunt un produs creat pentru a le mentine caldura ci pentru a le mentine fericirea.”
„Cand Dumnezeu a creat barbatul nu avea habar de importanta memoriei. Normal ca i-a dat memorie barbatului, dar cu capacitate limitata. De aceea, barbatii pastreaza in creier doar ceea ce e cu adevarat important pentru ei. In rest, sterg tot ca sa nu supraincarce softul.”

Nu ratati aceasta comedie incendiara despre relatia dintre cele doua sexe: diferentele dintre ele, virtutile lor, slabiciunile, atitudinile si, mai ales, felul in care, in cele din urma, in mod inevitabil, fiecare se dovedeste a fi completarea ideala a celuilalt..

Va va face sa radeti dar si sa reflectati, in egala masura, asupra universului provocator al dragostei si al convietuirii in cuplu.

 

Kareu De Asi

1 iunie 2019, ora 19:00
Casa Studentilor Iaşi
Pret: 100-120 lei

Spectacol de stand-up comedy cu multa buna dispozitie, glume noi si glume stranse in ani de umblatura prin tara si peste hotare.

Va multumim din suflet ca va uitati la serial din ce in ce mai multi si va asteptam si la spectacolele noastre, fie ele de stand-up comedy, de teatru sau concerte live, pentru ca pe langa noi patru, cam fiecare actor din distributia serialului mai face si alte lucruri care au legatura cu arta, teatrul, comedia si muzica buna.

Va astept eu Bobita alaturi de Celentano, Giani si Dorel pe numele lor mici Adrian, Costi si Mihai sa va facem de ras si sa ne facem de ras!