Casa de Cultură a Studenților Iaşi

Festivalul Studenților Ieșeni „FEStudIS” 2-7 mai 2023

Cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului Studenţilor Ieşeni ‘FEstudIS’, eveniment de tradiţie pentru instituţia de cultură prin care se doreşte încurajarea implicării unui număr cât mai mare de tineri la acţiunile organizate de asociaţiile studenţeşti, va fi organizată, în perioada 2-7 mai, de Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) Iaşi.

‘Devenit deja o tradiţie, FEStudIS este unul dintre cele mai mari evenimente din oraşul nostru, în care energia, creativitatea şi tinereţea miilor de studenţi participanţi fac Iaşul să vibreze! Totodată, acest festival reprezintă o ocazie specială de a promova cât mai multe evenimente cultural – artistice, prin care talentul studenţilor să fie pus în valoare’, a declarat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi.

Potrivit sursei citate, festivalul ‘FEstudIS’ debutează pe 2 mai cu o paradă la care vor participa 21 de organizaţii studenţeşti. Acestea se vor întâlni în faţa Palatului Culturii, unde va avea loc proba de originalitatea, acestea având ocazia de a surprinde juriul cu scurte momente artistice. Parada va continua apoi cu deplasarea către Casa de Cultură a Studenţilor, unde va avea loc deschiderea oficială, precum şi premierea Paradei.

Conform programului, în cea de-a doua zi a festivalului, pe 3 mai, în sala ‘Gaudeamus’ a Casei Studenţilor va fi organizat spectacolul de teatru, muzică şi dans ‘Culorile artei’.

‘Este un eveniment din cadrul Festivalului Festudis 2023 în care talentaţii studenţi ieşeni îşi vor etala abilităţile artistice într-un spectacol sincretic valoros şi divers. Cu siguranţă fiecare spectator se va regăsi profund cufundat în mrejele artei şi va trăi senzaţii de mult uitate, un show ce ne va uni pe toţi sub umbrela multicoloră a lumii artistice studenţeşti ieşene’, a afirmat regizorul spectacolului Adrian Ştefan.

Pasionaţii de teatru sunt aşteptaţi şi pe 4 mai la Casa Studenţilor, pentru a viziona, în sala ‘Aurel Luca’, premiera comediei ‘Fericire conjugală !/?/…’, un spectacol în regia lui Andrei Ciobanu.

‘Premiera aduce în prim- plan un cuplu aparent banal, în care ne putem regăsi cu toţii: un el, contabil, şi o ea, casnică. Viaţa în doi e frumoasă, dar are şi obstacolele ei. Astfel, protagoniştii reuşesc să le depăşească, dar nu tot timpul. Cu alte cuvinte, e un spectacol despre veşnicele probleme de cuplu, transpuse într-o maniera comică. Noutatea vine cu faptul că publicul are un rol decisiv în ce priveşte continuitatea cuplului. Şi poate că, la finalul spectacolului, cei din sala vor găsi şi soluţiile cele mai bune pe care să le aplice în viaţa lor cotidiană’, a declarat regizorul Andrei Ciobanu.

Pe 5 şi 6 mai, vor mai fi organizate expoziţia de fotografie ‘Iaşul în lumină’, şi o seară de muzică pop, folk, blues şi jazz intitulată ‘Ritmurile primăverii’, iar pe 7 mai va fi organizat concertul ‘Susţine Artiştii Ieşeni’, eveniment care va avea loc în Parcul Voievodal de lângă Casa de Cultură a Studenţilor.