Primăria Municipiului Iaşi anunţa pe data de 31 august 2018 concertul tenorului peruan Juan Diego Floréz prin următorul comunicat:

„Magia serii în sunet și lumină – spectacol care se află la cea de-a VIII-a ediție și este organizat pe 15 septembrie de Opera Națională Română Iași. Evenimentul reunește artiștii instituției de cultură, care vor susține recitaluri din arii celebre de opera și operetă. Pentru ediția din acest an, publicul ieșean va avea ocazia să îl asculte pe tenorul peruan Juan Diego Floréz. Suma propusă pentru finanțarea evenimentului: 50.000 de lei.”

Suma pentru onorariul artistului a fost aprobată în ședința Consiliului Local din aceeași zi.

https://www.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiIasi/posts/2101493763243254
http://curierul-iasi.ro/magia-serii-in-sunet-si-lumina-va-deschide-seria-evenimentelor-din-luna-septembrie-2018-27900

Opera Națională Română Iași anunţă pe site-ul instituției:

”Referitor la informațiile din presă cu privire la organizarea de către Opera Națională Română Iași a evenimentului „Magia serii în sunet și lumină”, Ediția a VIII-a, facem precizarea că până în acest moment Opera nu a dat niciun comunicat de presă în legătură cu organizarea acestui eveniment. Menționăm faptul că tenorul Juan Diego Flórez nu urmează să susțină niciun spectacol în cadrul Operei Naționale Române Iași.

www.operaiasi.ro/noutati

Pe pagina de Facebook a Operei Iași a apărut următorul comunicat:

”Vă invităm sâmbătă, 15 septembrie, începând cu ora 20:30, la cel mai iubit și așteptat spectacol de operă în aer liber, „Magia serii în sunet şi lumină”, ediția a VIII-a. Soliștii, baletul, corul și orchestra Operei Naționale Române Iași vă vor încânta cu momente artistice deosebite, totul sub bagheta dirijorului Alessandro Cedrone. Vă așteptăm să ne bucurăm împreună de o seară lirică de neuitat! Accesul publicului este gratuit.”

Cineva din primărie poate ar trebui să explice ieșenilor de ce nu mai vine la Iași tenorul peruan Juan Diego Floréz.

Articolul a fost actualizat pe data de 13 septembrie 2018.


Varianta inițială a articolului:

„Magia serii în sunet și lumină”, spectacol organizat de Opera Națională Română Iași, aflat la cea de-a VIII-a ediție, va avea loc la Iaşi pe 15 septembrie 2018.

Evenimentul reunește artiștii instituției de cultură, care vor susține recitaluri din arii celebre de opera și operetă.
Pentru ediția din acest an, publicul ieșean va avea ocazia să îl asculte pe tenorul peruan Juan Diego Floréz.

Juan Diego Flórez (Lima, 1973) a început să cânte muzică pop și muzică populară peruană la o vârstă fragedă, studiind apoi la Conservatorul Național de Muzică din Peru și câștigând, în cele din urmă, o bursă la renumitul Institut de Muzică Curtis din Philadelphia.

 

În 1996, a debutat la Festivalul de Operă Rossini, Pesaro, alăturându-se în ultimul moment spectacolului, pentru a cânta în rolul principal Corradino în Matilde di Shabran. Debutul său a fost un triumf și a marcat începutul unei cariere legendare. Vocea și agilitatea uimitoare l-au transformat peste noapte într-o senzație și au condus la un alt debut în acel an, la vârsta de 23 de ani, în deschiderea sezonului „La Scala” din 1996/97, sub bagheta lui Riccardo Muti. De atunci a avut apariții constante la cele mai importante opere și pe cele mai mari scene internaționale, alături de renumiți dirijori ai lumii.

În 2007, Juan Diego Flórez a făcut istorie la „La Scala”, când a întrerupt cu faimoasa arie „Ah! mes Amis” din Fiica regimentului de Donizetti, o tradiție de zeci de ani în care publicul nu ceruse niciun bis, încă din anul 1933. Povestea s-a repetat în 2008, câteva luni mai târziu, la Met, iar în 2012 la Opera din Paris, unde nu fuseseră auzite bis-uri de la inaugurarea sa din 1989.

Sursa: Primăria Municipiului Iaşi