În perioada 30 octombrie – 21 noiembrie 2021 Gradina Botanică din Iași organizează cea de-a 45-a ediție a expoziției „Flori de toamnă”. Expoziția va fi deschisă zilnic, între orele 9.00-16.00 iar prețul unui bilet de intrare (fără reduceri) va fi de 15 lei.

Vor fi expuse, pe aproximativ 3 ha în secțiile exterioare și în sera expozițională, 215 varietăți horticole de crizanteme și 210 varietăți de tufănele sau dumitrițe. În spaţiile expoziţionale, pe lîngă crizanteme vor fi prezentate colecţii reprezentative de varză ornamentală, ardei și dovleci decorativi, precum şi eşantioane de fructe şi seminţe care aparţin unor specii de plante indigene și exotice.

În cadrul serelor expoziționale va fi prezentată colecția de ardei iuți decorativi care reunește 10 specii și subspecii, cu 125 de soiuri și hibrizi, dintre care 12 soiuri vor fi expuse pentru prima cu prilejul acestei ediții. În aceleași spații vor fi prezentate 16 specii și soiuri ale genului Solanum, taxoni cu importanță științifică și economică, specii toxice și medicinale, printre noutăți numărându-se zârna de catifea, originară din Argentina, ale cărei fructe sunt surse de pigmenți violet, planta de kerosen originară din America de Sud, planta toxică pentru om dacă este ingerată și iritantă dacă este atinsă și zârna africană, specie ale cărei frunze sunt bogate în vitamine și minerale.

Condițiile de vizitare ale expoziției:
– evenimentele culturale în spaţii închise sau deschise sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie;
participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.


O parte din expoziţia din acest an poate fi vizualizată în galeria de mai jos: