Gradina Botanica „Anastasie Fatu” a Universitatii ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iasi va invita în perioada 16 februarie – 10 martie sa vizitati Expozitia de plante exotice care este cunoscuta ca un eveniment dedicat florilor iernii. Si cu prilejul acestei editii colectiile de azalee si camelii sunt prezentate în amenajari peisagistice inspirate de gradinile asiatice, dar mai ales cele japoneze.

Pentru a sugera caracterele distincte ale acestor apreciate gradini, aceste plante sunt asociate cu elemente simbol precum pagoda, pietre sau stânci, dar si cu alte specii de plante cunoscute sau mai putin cunoscute din aceste zone. Astfel, printre culorile intense ale azaleelor si cameliilor, se pot observa diferite nuante de verde specific ferigilor sau unor arbusti denumiti sugestiv „bambus norocos”, precum si unor conifere specifice zonelor temperate sau tropicale din Asia.

În cadrul expozitiei o nota exotica este adusa si de exponate realizate cu multa imaginatie artistica din materiale vegetale proaspete si uscate de catre gradinarii institutiei care se ocupa atat de îmbogatirea colectiilor, cat si de îngrijirea acestor plante.

Spatiul expozitional al serelor ofera vizitatorilor posibilitatea de a descoperi si alte specii exotice decorative prin flori (orhidee, floarea flamingo, bromelii, heliconia, crini) sau prin frunze (crotoni, ficusi, arbori-umbrela, dracene, ferigi, begonii). Pentru iubitorii plantelor provenite din zonele aride un interes aparte prezinta cactusii si plantele suculente, care se vor remarca mai ales prin habitusul mai putin obisnuit.

Dintre colectiile de plante cultivate în sere, ce prezinta importanta alimentara si farmaceutica au fost selectate specii si varietati cu importanta în medicina traditionala, utilizari în domeniul casnic sau cu valoarea decorativa.

Ionela Mihuleac, împreuna cu 34 de artisti plastici din Iasi si Suceava, din Italia si un grup de 19 copii vor expune lucrari de arta vizuala sub genericul Inima, eveniment ajuns la a VIII-a editie.

Vizitatorii sunt asteptati zilnic, între orele 9.00-16.00 pentru a descoperi valentele decorative ale unei colectii accesibile publicului doar în aceasta perioada. Pretul unui bilet este de 5 lei, iar pentru grupurile organizate este de 3 lei. Fotografiatul este liber.

Va recomandam sa utilizati intrarea in Gradina Botanica din strada Dumbrava Rosie nr. 7.