Cu maxim 4 minute pentru a convinge, regizorii de foarte scurt metraj cultivă arta de a merge direct la esența și eleganța sintezei. Talentul lor se relevă încă din primele secunde și captează imediat spectatorul.

Institutul francez din Iaşi vă invită vineri, 1 iunie, începând cu ora 22.00, în Parcul Palas, sâmbătă, 2 iunie, ora 21.00, pe bulevardul Ştefan cel Mare, şi luni, 4 iunie, ora 16.00, la Institutul Francez, la o nouă ediţie a Festivalului internaţional de film de foarte scurt metraj, unde veţi descoperi cele mai bune şi mai scurte producţii cinematografice recente din întreaga lume !

Ca în fiecare an, în jur de 3000 de filme foarte scurte sunt supuse atenției echipei de selecție, iar peste 100 dintre ele sunt reținute. Operele selecționate sunt reunite în mozaicuri cinematografice, în același timp coerente și diversificate.

Dați-vă întâlnire la Très Courts, veți găsi cu ce satisface și spectatorii cei mai exigenți. E foarte simplu, vă instalați pe scaune și pornim într-un tur al lumii în versiune foarte scurtă. Toți cinefilii, de la novici la experți, au câte ceva de descoperit printre perlele care vă sunt propuse: o multitudine de genuri, limbi, povești, puncte de vedere și colțuri de lume…


Parcul Palas, Bd. Ştefan cel Mare, Institutul Francez
1, 2 şi 4 iunie 2018
Intrarea liberă