Foto: Dusa Ozolin

În perioada 17-19 septembrie 2021, publicul ieșean și nu numai este invitat să participe la cea de a III-a ediția a Festivalului Străzii Lăpușneanu.

În cele 3 zile ale festivalului vor fi prezentate peste 60 evenimente cultural-artistice, cuprinzând spectacole de teatru pentru copii sau adulți, concerte, recitaluri, demonstrații de dans și spectacole de improvizație.

Vineri:
De la ora 14:00 sunteți invitați la recitalul susținut de Romina Art Klass – în cadrul Festivalului Străzii Lăpușneanu – la Scena Mare.

Între orele 12:00 – 18:00 Retromobil vă invită să admirați o colecție impresionantă de automobile de epocă – în parcarea Lăpușneanu.

„Comedie cu Olteni”, regia Ovidiu Cuncea, Vineri, 17 septembrie 2021, ora 18:00, în cadrul Festivalului Străzii Lăpușnenu – la Scena Mare.

”Iașul este spațiul unde s-a născut teatrul românesc. La sugestia mitropolitului Olteniei, Î.P.S. Irineu Popa am purces la realizarea acestui spectacol în Târgul Ieșilor. Pe deasupra e provocator să faci o comedie cu olteni jucată de moldoveni.
Spectacolul este în exclusivitate realizarea talentaților actori și a celor doi scenografi Alina Dincă Pușcașu și Titus Ivan.
Și pentru că râsul e vindecător, vă invit la teatru” – Ovidiu Cuncea, regizor.
„Comedie cu olteni”, după Gheorghe Vlad
Asistent regie – Andrei Ciobanu
Scenografie – Titus Ivan
Costume – Alina Dincă Pușcașu
Distribuția:
Codrin Dănilă – Lisandru Joițoiu
Erica Moldovan – Aurica Joițoiu
Mara Lucaci – Trina Joițoiu
Dumitru Florescu – Gheorghe Ciocu
Cezara Fantu – Dumitra Ciocu
Răzvan Grosu – Ciron
Gelu Ciobotaru – Poponete
Florin Gardan – Țîvriș
Alexandra Paftală – Truță
Mariana Dumitrache -Petria
Daniel Popa

Sâmbătă:
Treasure Hunt pentru copii, orele 15:00-16:00

La  ora 17.00, va fi dezvelită macheta 3D a Coloseului Bragadiru

Sâmbătă, 18 septembrie 2021, ora 17,00 – Corul Academic „Gavriil Musicescu” al Filarmonicii “Moldova” Iași vă invită la un minunat concert coral ce va avea loc la MUZEUL UNIRII, în cadrul Festivalului Străzii Lăpușneanu.

Filarmonica de Stat Iasi
HIT ME WITH A HIGH NOTE
Dirijor: BOGDAN COJOCARU
La pian: Ciprian Ciotloș

Ateneul Național din Iași vă invită Sâmbătă, de la ora 18:00 la concertul susținut de Orchestra de tineret a Iașului, sub bagheta maestrului Virgil Popa.

Concert Mihaela și Cristian Gârlea | Festivalul Străzii Lăpușneanu
Îi veți putea asculta în acompaniament de pian, sâmbătă, 18 Septembrie, de la ora 19:00, în grădina Muzeului Unirii.

După ce a cucerit Viena și multe alte orașe europene cu muzica sa, Radu Zaplitnii vine și în Festivalul Străzii Lăpușneanu cu un concert de excepție – „Variétés”. De sunetele acordeonului său ne vom bucura Sâmbătă, 18 Septembrie, de la ora 20:00, în grădina Muzeului Unirii.

Sâmbătă,  de la ora 21:00 cântăm, dansăm și ne distrăm alături de Silviu Antonesei & Friends!
Pian – Aurelian
Chitara- Ciprian
Tobe -Vlad

Duminică:
Atelier de desenat clădirea Tineretului, orele 10:00-11.30
Atelier de făcut o machetă pentru un imobil, orele 14:00-15.30
Atelier de făcut suveniruri, orele 16.00-17:30

Corul Marii Uniri și Muzica Militară a Brigăzii 15 Mecanizate, ora 16.00

Duminică, de la ora 17:00 va avea loc recitalul de muzică live ”Swing Vibes” susținut de Ștefania Mihăilescu (voce) și Paul Pintilie (pian).
Ștefania Mihăilescu a absolvit Școala Populară de arte din Iași (secția jazz-muzică ușoară) sub îndrumarea compozitorului Titel Popovici, și anul acesta sărbătorește 20 de ani de muzică.

Paul Pintilie a absolvit Universitatea Națională de Arte „George Enescu ” Iași, unde în prezent activează, având funcția de asistent universitar doctor, iar pasiunea pentru jazz și pop îl îndrumă constant către diverse concerte și manifestări ale acestor genuri muzicale.

Duminică, de la ora 17:30 sunteți invitați la recitalul vocal-instrumental oferite de Atelierul de muzică Anca Șerban, la Muzeul Unirii din Iași.
Premiați la numeroase concursuri de specialitate, vor urca pe scena festivalului o parte din cursanții de la Atelierul de Muzică Anca Șerban care ne vor încânta auzul cu cele mai cunoscute melodii, interpretate atât vocal, cât și instrumental.

Cea de-a treia ediție a Festivalului Străzii Lăpușneanu se va încheia Duminică, 19 Septembrie, ora 21:00, cu un concert oferit de Andra Botez.

Tururi ghidate
Tururi pe Strada Lăpușneanu în zilele de Vineri, Sâmbătă și Duminică, de la 14:00-15:00 și 16:00-17:00

https://www.facebook.com/LapusneanuFest