Casa de Cultură a Studenților din Iași organizează în perioada 20-21 noiembrie 2021 cea de-a XV-a ediție IAȘI GUITAR FESTIVAL, în cadrul căruia se va desfășura competiția online „Romanian Guitar Contest” și  un workshop online. Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, ora 18:00 va avea loc pe platforma Zoom, workshop-ul intitulat „Cum să improvizezi tematic” susținut de Andrei Roșulescu, profesor de chitară la Cluj-Napoca și membru al juriului Iași Guitar Festival din anul 2012.

Iași Guitar Festival este un eveniment unic în țară la care participă persoane remarcabile din domeniul muzical din toată țara. Scopul acestui festival este de a reuni, totodată, tinerii chitariști și de a le oferi ocazia unor competiții, unor concursuri care să fie evaluați la adevărata lor valoare de către profesioniștii în domeniu cu o bogată experiență.

Toți participanții acestui festival au aplicat conform regulamentului: https://iasiguitarfestival.jimdofree.com/concurs/
Concurenții trebuie să cunoască noțiuni de bază din tehnicile cele mai folosite de chitariști: Alternate picking, sweep picking, legatto, bending, tapping, harmonics (flajeolete), moduri & game, arpegii, acorduri & progresii, power riffs, fingerstyle.
Echipa de jurizare ROMANIAN GUITAR CONTEST este formată din:
Dan Spînu – conferențiar universitar doctor (Univ.G.Enescu Iasi), compozitor;
Petran Paveliuc – chitarist, profesor chitară (Casa de Cultură a Studenților Iași);
Andrei Roșulescu – chitarist, profesor de chitară (Cluj);
Nicu Patoi – chitarist, profesor de chitară (București);
Cosmin Culea – chitarist, profesor chitară (Constanța);
Marius Pop – chitarist, profesor chitară (Oradea);
Horea Crișovan – chitarist, profesor chitară (Timișoara);
Juriul hotărăște ordinea de departajare a concurenților prin cumul de puncte de la 5 la 10, în baza următoarelor criterii:
1. Atitudine;
2. Interpretare (intonația și acuratețea notelor);
3. Ritm (constanta ritmică si tempo);
4. Originalitate și inspirație în improvizație;
5. Acordaj.
Duminică, 21 noiembrie2021, ora 18:00 vor fi comunicate rezultatele concurenților calificați în etapa a doua.