Primăria Municipiului Iași și Muzeul Național Cotroceni organizează vineri, 9 martie, de la ora 16.00, la sediul municipalității – Palatul Roznovanu, vernisajul expoziției „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari, un proiect din seria manifestărilor dedicate Centenarului Desăvârșirii Unității Naționale.

După Brașov și Galați, Muzeul Național Cotroceni este onorat să prezinte și în fața publicului ieșean secvențe cruciale din istoria României.

Proiectul MNC își propune să evidențieze rolul Familiei Regale Ferdinand și Maria atât în actele decizionale, cât și în acțiuni privind, pe de o parte, participarea armată a României în Primul Război Mondial, iar pe de altă parte, realizarea idealului național al Unirii, cu recunoașterea din partea marilor puteri europene.

Expoziția va include fotografii rare, aflate în patrimoniul Muzeului Național Cotroceni, înfățișând Familia Regală în perioada tratativelor de pace, reîntoarcerea la București în decembrie 1918, precum și Încoronarea de la Alba Iulia.

Expoziția va fi deschisă publicului, în incinta Palatului Roznovanu până pe data de 18 martie.


Palatul Roznovanu Iași
9-18 martie 2018