Romanian Creative Week își propune să fie cel mai important eveniment creativ organizat în România, ce aduce toate industriile creative într-o spectaculoasă săptămână de evenimente și activări. Iașul va deveni pentru o săptămână, și nu numai, locul în care tehnologia întâlnește și pune în valoare creativitatea.

La această primă ediție a Romanian Creative Week, Romanian Fashion Week (un eveniment cu o istorie de mai mult de 10 ani) urmează să își întâlnească cei mai buni prieteni: arhitectura, artele interpretative, muzica, artele vizuale, publicitatea, new media (instalații interactive computerizate, realitate virtuală și realitate augmentată) și designul industrial.

FASHION
Într-o perioadă în care nu se acordă suficientă susținere noilor talente, Romanian Fashion Week (RFW) își urmează primul și cel mai important obiectiv, acela de a descoperi și promova noi branduri creative.
Evenimente Fashion: The Tent, Expo Hall of Fame, Expo Răzvan Ciobanu – In Memoriam, Workshop

ARCHITECTURE
Walk and Talk, concurs pentru instalații artistice (intervenții temporare) pentru activarea râului Bahlui între Podul de Piatră și Campusul Tudor Vladimirescu.

MUSIC
Un mix de provocări muzicale care vă permite să experimentați: DJ sessions, jazz, pop, pop-rock, și urban. Cinci scene în locații emblematice dintr-un oraș mereu surprinzător. Adevărate fuziuni creative live.
Locație: Ansamblul Palas (Czeck In, La Corniche, Madison, Tribeca)

VISUAL ARTS
Locul de întâlnire al artelor, care adaugă o latură estetică realității.

DESIGN, ADVERTISING, CREATIVE OTHERS

Romanian Creative Week este organizat de Federația Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC) – singura federație patronală reprezentativă la nivel național ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. S-a înființat în Iași, în august 2011. A organizat până acum, direct sau prin patronatele membre, mai mult de 50 de acțiuni de promovare națională și internațională a industriilor creative românești în domenii precum designul vestimentar, industria cinematografică și de televiziune, publicitate, IT, muzică etc.

Obiectivul principal al FEPIC este acela de a susține în mod nemijlocit creativii și creativitatea. Importantă este și facilitarea întâlnirii dintre tinerii creativi și nume consolidate deja ale creativității românești într-un efort comun de promovare, dezvoltare și consolidare a industriilor creative în România și în regiune.
Obiectivele FEPIC acoperă atât zone ce țin de recunoașterea și susținerea administrativă a creativității cât și identificarea modalităților prin care creativitatea poate și trebuie să contribuie la dezvoltarea economică, culturală și socială a comunităților.

facebook.com/romaniancreativeweek


Romanian Creative Week
Iaşi, 7-10 mai 2020