Primăvara 2018 aduce la Palatul Culturii din Iași o manifestare inedită, care continuă Seratele „Procopiu” la Palat, organizate de Complexul Muzeal Național „Moldova” Iaşi – Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” şi Asociaţia „Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics” – ESTEEM România. Evenimentul lunii martie este intitulat „Moda – Artă, Știință și Tehnologii”.

Gazda Seratei va fi Cristina Nichita, designer vestimentar cu recunoaștere națională și internațională, care a lansat în 1995 casa de modă NIKY Fashion. Creatorul de modă va introduce pe cei prezenți în lumea fascinantă și perenă a Științelor și Tehnologiilor care sprijină Arta de a oferi contemporanilor elemente de vestimentație ce desăvârșesc bucuria de a trăi.

Ce poate fi mai incitant pentru tineri și adulți, femei sau bărbați, decât o incursiune în culisele creațiilor vestimentare pentru femei, indiferent dacă este vorba despre o rochie de seară, un pantof sau o poșetă, o eșarfă sau o ținută office. Despre materiale clasice precum mătasea și cașmirul, dar și despre ultimele tendințe care înglobează nanotehnologiile. Despre culoarea anului, dar și despre colorimetrie. Despre confortul vestimentar și proiectarea asistată de calculator. Despre cinematică, lumină și sunet și prezentările de modă. Pe scurt, despre Modă ca Artă cu Știință.

Evenimentul se va desfăşura miercuri, 28 martie 2018, de la ora 18.00, în Sala „Ştefan Procopiu”.
Intrarea este liberă, pe bază de invitație.  Pentru detalii: esteemro@gmail.com.


Complexul Muzeal Național „Moldova” Iaşi – Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu”
28 martie 2018,  ora 18.00