Pe 5 și 8 februarie, de la 19:30, la Uzina cu Teatru, va avea loc premiera spectacolului „Strigoii” de Henrik Ibsen, lucrare de licență a Alexandrei Vieru, absolventă a Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, Facultatea de Teatru, secția Regie Teatru, clasa profesor universitar Ion Mircioagă. Evenimentul se înscrie în programul Youth Focus, program ce vizează crearea unui parteneriat al Teatrului Național Iași cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” în vederea prezentării producţiilor de absolvire (licenţă şi master) ale studenţilor de la Facultatea de Teatru.

„Strigoii”- un text în care se ordonează riguros planurile temporale, cu o cadență uimitoare și un spectacol al celor mai intime explorări în care măștile cad rând pe rând și lasă la vedere tarele unei eredități apăsătoare.

concept regizoral: Alexandra Vieru
scenografie: Andreea Felciuc
video design: Andrei Cozlac

distribuție:
Irina Scutariu
Nicolae Ionescu
Theodor Ivan
Alexandra Diaconița
Paul Diaconescu

Alexandra Vieru: Spectacolul „Strigoii” este un cumul de frici care mă bântuie de când mă ştiu, de scenarii și turnuri posibile, în care viața mea s-ar putea îndrepta la un moment dat. Am comprimat în acest spectacol o viață de om: legătura inevitabilă cu trecutul, apăsarea prezentului și prezența subtilă a viitorului. Personajele sunt ipostazele mele, ale fiecăruia, iar în demersul lor aparent diferit, există umbrele aceluiaşi destin: aceştia sunt strigoii.


Teatrului Național Iași
5 și 8 februarie 2018, de la 19:30
Bilete: Agenția Teatrală (tel.0232 255999) și eventim.ro