Papa Francisc va veni în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureștiul, Iașiul şi Blajul precum şi sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc.

„Sperăm ca prezenţa în România a Urmaşului Sfântului Petru să aducă României inspirația pentru a uni tot ceea ce e bun şi valoros în favoarea țării şi a binelui comun. Să putem regăsi voinţa dialogului între Bisericile creştine bazat pe respectul alterității, care să unească energiile creștinilor în favoarea vieții și a valorilor fireşti ale Creației lăsate de Dumnezeu”, a transmis, în Mesajul său, Preafericitul Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, și Preşedinte al Conferinţei Episcopilor Catolici din România.

Vaticanul a definitivat programul vizitei pe care Papa Francisc o va face în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019.

Papa Francisc va sosi la Iaşi pe 1 iunie unde va participa la două evenimente importante: vizita la Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” programată la ora 17.00, urmată apoi de „Întâlnirea mariană cu tinerii şi familiile”, la care se adaugă un discurs ţinut în Piaţa Palatului Culturii.

Ulterior Primăria Municipiului Iași va organiza un concert cu Gheorghe Zamfir, iar la final o recepție oficiale la Palatul Culturii.

Comitetul de organizare a vizitei papei Francisc la Iaşi a lansat o platformă de înscriere on-line la acest eveniment, www.ercis.ro/papalaiasi

Listele de înscriere în parohie se vor închide la 1 mai, iar înscrierile on-line vor continua până la 31 mai, ziua premergătoare întâlnirii cu papa Francisc la Iaşi.

Punctele de acces în perimetrul securizat din faţa Palatului Culturii din Iaşi