Papa Francisc vine la Iași

//Papa Francisc vine la Iași

Papa Francisc vine la Iași

Papa Francisc va veni în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureștiul, Iașiul şi Blajul precum şi sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc.

„Sperăm ca prezenţa în România a Urmaşului Sfântului Petru să aducă României inspirația pentru a uni tot ceea ce e bun şi valoros în favoarea țării şi a binelui comun. Să putem regăsi voinţa dialogului între Bisericile creştine bazat pe respectul alterității, care să unească energiile creștinilor în favoarea vieții și a valorilor fireşti ale Creației lăsate de Dumnezeu”, a transmis, în Mesajul său, Preafericitul Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, și Preşedinte al Conferinţei Episcopilor Catolici din România.

Vaticanul a definitivat programul vizitei pe care Papa Francisc o va face în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019.

Conform unui comunicat de presă emis luni, 25 martie, de Sfântul Scaun, suveranul pontif va sosi pe 1 iunie la Iaşi, unde în jurul orei 17.25 va vizita Catedrala “Sfânta Fecioară Maria, Regina”.

Ulterior, Papa Francisc va susţine un discurs în Piaţa Palatului Culturii.

Sanctitatea Sa va părăsi Iaşul în jurul orei 19.00, îndreptându-se spre Bucureşti.

Comitetul de organizare a vizitei papei Francisc la Iaşi a lansat o platformă de înscriere on-line la acest eveniment, www.ercis.ro/papalaiasi

Listele de înscriere în parohie se vor închide la 1 mai, iar înscrierile on-line vor continua până la 31 mai, ziua premergătoare întâlnirii cu papa Francisc la Iaşi.

 

2019-04-11T11:27:58+00:00