Compania de investiţii şi dezvoltare imobiliară Prime Kapital a prezentat astăzi, 18 aprilie 2019, la Iaşi, Silk District, primul său proiect mixed-use din România.

Pe cele zece hectare de teren amplasat pe Calea Chişinău (fostul sediu Tomiris) compania intenţionează să dezvolte un proiect mixt, ce prevede amenajarea a 2.500 de locuinţe, a 100.000 mp de birouri clasa A, a unui hotel cu 160 de camere, spaţii de retail şi servicii pe aproape 12.000 mp, facilităţi de fitness pe 1.500 mp, o clinică medicală privată, o grădiniţă şi spaţii de joacă. Pe aproape 50% din suprafaţa fostului sit industrial sunt prevăzute spaţii verzi, circulaţii pietonale şi locuri de promenadă. În interiorul Silk District se vor putea organiza târguri de weekend, mini-festivaluri de cultură și divertisment și cinema în aer liber.

Investitia se ridica la 200 de milioane de euro.

 

silkdistrict.ro

În Iași, Prime Kapital, acţionar şi în firma care deţine centrul comercial Era Shopping Park, vrea să extindă proiectul, de la 41.000 mp la 100.000 mp, sub denumirea de „Mall Moldova” ce va cuprinde cel mai mare hypermarket din regiune cu peste 200 de magazine, 30 de restaurante, o zonă întinsă de agrement, cinematograf și altele.

 

primekapital.com/commercial/mall-moldova